Alla Sala

Den ikoniska röda sulan – skor från Christian Louboutin

En kvinna som bär skor från Christian Louboutin kan inte gömma sig! Det måste hon inte heller för den franska designerns förföriska skokreationer är obestridda stilikoner. Pratar vi om pumps, stövlar eller loafers med röd sula, vet vi med en gång vems namn som gömmer sig bakom dem: skogurun Christian Louboutin

Men hur fick han idéen om den karakteristiska eldröda undersidan? Han föddes i Paris och 1992 började att designa skomodeller och han tyckte helt enkelt att prototyperna var för uttryckslösa. Han målade sulan av en högklackad sko med sin assistens röda nagellack för ge skon det där lilla extra. Så började framgångssagan som inte har en like. Med lite färg hjälper Christian Louboutin idag otaliga kvinnor, från prinsessor till stjärnor och it-tjejer inför stora uppträdanden.

Handväskor & plånböcker från Christian Louboutin – mannen som vet vad som gör kvinnor lyckliga

När Christian Louboutin som ung man jobbade med varieté i Paris försökte han sig på de första utkasten till skor för dansarna. Eftersom de beundrade honom tog han reda på vilka ställen pumpsen behövde speciell vaddering för att göra skorna säkra och bekväma att använda.

Självsäkerhet och stilsäkerhet – det är det som Louboutin ville ge bärarna. 1992 öppnade han sin första boutique på Rue Jean-Jacques Rousseau i Paris. Det som hände sedan är historia. Hypen om designerlegenden har inte lagt sig än. Hans skor firas med rätta över hela världen eftersom de är estetiska och unika. Även väsk-Olympen erövrar Christian Louboutin med lätthet. Med sin omisskänneliga handskrift skissar han nu för tiden även fram uttrycksfulla väskor och accessoarer.

Därför vill vi aldrig igen leva utan kultdesignerns skor

Det spelar ingen roll om det handlar om coola flats, ovanliga slip-on-skor eller populära Pigalle Heels – ikonerna från Christian Louboutin inspirerar alltid och uppgraderar varje look på sitt alldeles speciella sätt och vis. Fransmannen lever upp till sin fasta övertygelse att skapa eye-catcher för evigheten med varje ny skapelse. I saker och ting som har med styling att göra står alla dörrar öppna. Avslappnat streetwear, den klassiska, lilla svarta klänningen, men också den något ovanligare festliga morgonrocken i satin avancerar med hjälp av den röda sulan, som numera är patenterad, till oförglömligt glamourösa looks.

Har du fler frågor om skor och accessoarer från Christian Louboutin? Vår kundservice ser fram emot ditt samtal till det kostnadsfria numret 0800 240 44 30. Upptäck hela vårt sortiment och lägg även märkte till, utöver skoklassiker från Tod's och Valentino, populära street-märken som Chiara Ferragni.