Alla Sala

LOEWE MODE, VÄSKOR & TILLBEHÖR HOS FASHIONETTE

Loewe grundades 1846 i Madrid av den tyskfödde Enrique Loewe Roessberg och blev känt för sina högkvalitativa läderaccessoarer. Loewe utvecklade även mode inom lyxsegmentet och hade redan då stora världsstjärnor som sina fans, såsom Ava Gardner, Cary Grant och Sofia Loren. Sedan 1905 har Loewe varit hovleverantör till det spanska kungahuset. Den första modekollektionen lanserades av Loewe i slutet av 60-talet med den sammanflätade "Four L"-logotypen, som sedan blev Loewes signum. Sedan 1996 ingår Loewe i lyxvarukonglomeratet LVMH och är internationellt känt för sina högkvalitativa lädervaror och andra ikoniska produkter. Designstjärnor som Karl Lagerfeld, Laura Biagiotti eller Narciso Rodriguez har tidigare innehaft posten som chefsdesigner och fått bidra till utformningen av Loewes väskor och modekollektioner. Sedan 2008 är Stuart Vevers, som även tidigare arbetat för stora modehus, ansvarig för varje nya Loewe-kollektion. Sedan 2013 är den irländske designern Jonathan William Anderson kreativ direktör för Loewes mode, väskor, smycken och solglasögon.

LOEWE HANDVÄSKOR: DESIGNADE AV STJÄRNDESIGNERN VID LOEWE

Anderson har förnyat Loewes varumärke och logotyp, skapat en egen herrmodellinje och utvidgat Loewes dammode. Loewes handväskor, liksom modet, väcker uppmärksamhet med sin lättsamma glädje och exklusivitet - stilen är distinkt, detaljerna är slående. Praktisk användbarhet är också viktigt i designen av väskorna: ingen annan märke har lanserat en separat linje för formförändrande väskor, den så kallade Puzzle Bag, som kan transporteras optimalt i sin vikta form. Bli också du fan av den smart elegant utformade Loewe Puzzle Bag eller den somriga korgväskan Basket Bag.

LOEWE: FRÅN TRÖJA TILL YLLEKAPPOT TILL SIDENKLÄNNING - ENKELT UNIKT

Loewe är känt inte bara för sina exklusiva läderprodukter, utan även för sin dammode. Loewes dammode och de många kollektionerna utmärker sig genom en unik blandning av traditionellt hantverk och modern design. Kläderna är kända för sina högkvalitativa material, noggrann bearbetning och tidlös elegans. Loewes mode passar både för vardag och särskilda tillfällen och speglar varumärkets anda: lyx, kvalitet och stil. Loewes tröjor, klänningar, byxor med mera har också fått stor uppmärksamhet sedan 2014 under Paris Fashion Week. Dessutom har Loewe djupa kopplingar till konst- och designvärlden. Denna anknytning återspeglas i kollektionernas kreativa och innovativa design, som ofta är inspirerad av konstverk och designdetaljer. Hitta din nya favoritklänning eller de speciella Loewe läderbyxor som kommer att förbli dina favoriter för alltid.

Bläddra bland det aktuella urvalet av Loewes kollektion här hos fashionette och hitta dina favoriter. Uppfyll en länge önskad dröm och beställ dina personliga måsten bekvämt online. För mer information står vår kundtjänst gärna till ditt förfogande.