Saint Laurent

Alla Sala

Väskor, skor & accessoarer från Yves Saint Laurent

Han är en modeikon som ingen annan: Yves Saint Laurent. Provocerande, ny och ett steg före nästa trend – så känner och älskar vi det franska lyxmärkets design. Den unga Yves skakade om det pryda 1960-talet med sina extravaganta skisser och väckte stort uppseende med genomskinliga klänningar eller till och med den första byxdräkten för kvinnor som fick folk att fasa. "Jag vet att jag har fört modet framåt och öppnat ett hittills förbjudet universum för kvinnor." Välförtjänat anses han därför även som en av befriarna av en generation kvinnor som, inte bara när det kom till mode, hade en reserverad hållning.

YSL: "Jag har helt enkelt en gåva" – handväskor från Saint Laurent

Hans mode har då som nu präglat utseendet av emanciperade kvinnor över hela världen. Den androgyna stilen blev hans oförglömliga kännetecken som får alla könsgränser att suddas ut – tuff, rebellisk och elegant!

Inspiration hittade Yves Saint Laurent i den klassiska konsten liksom hos sin musa Catherine Deneuve. 1985 tilldelade man honom "modevärldens Oscar" – för hans talang och hans gåva att alltid vända modevärlden upp och ner om och om igen – den högsta utmärkelsen i modevärlden. 2002 tog han ett svårt avsked med en sista runwayshow som fick en att tappa andan, innan han dog 2008. Hans arv lever vidare – aktuellt har designern Anthony Vacarello tagit över den kreativa ledningen av märket YSL som tillhör Kering Group. Tillsammans knyter de an till den stora Yves Saint Laurents glanstid och firar inte bara lysande framgångar med de populära "Sac du jour" eller "YSL Monogramm Bag". Fashionette har de vackraste handväskorna, skorna, plånböckerna och accessoarerna från Saint Laurent.

Har du frågor eller önskningar kring Yves Saint Laurent-väskorna kan du gärna kontakta vår kundservice på 0800 240 44 30. Upptäck hos fashionette – Tysklands störta webbutik för designerväskor & -accessoarer – förutom Yves Saint Laurent, över 100 andra exklusiva designer som t.ex. Chloé, Givenchy, Furla och Balenciaga.