Alla Sala

SAINT LAURENT: MODEVÄRLDENS BANBRYTANDE GENI

Han är en modeikon som ingen annan: Yves Saint Laurent. Provokativ, ny och alltid ett steg före trenden - det är så vi känner och älskar designen från det franska lyxhuset. Den unge Yves skakade redan om det pryda 1960-talet med sin extravaganta design och orsakade uppståndelse och skräck med genomskinliga klänningar och till och med den första byxdressen för kvinnor. "Jag vet att jag har utvecklat modet och öppnat upp ett tidigare förbjudet universum för kvinnor."

Under sin livstid hade den tidigare eleven till Christian Dior en stilbildande inverkan på modevärlden. Hans största framgång var produktionen av en feminin byxdress 1967, som än idag anses vara en banbrytande stil för exklusiva affärskläder för kvinnor. Denna skärning, känd som "Le Smoking", spelade djärvt med konventionella former och betonade den kvinnliga figuren på ett elegant sätt.

YSL: "I SIMPLY HAVE A GIFT" - SAINT LAURENT SHOPPER, KLÄDER & ACCESSOARER

Då som nu präglade hans mode utseendet hos frigjorda kvinnor över hela världen. Den androgyna stilen blev hans omisskännliga varumärke och suddade ut alla könsgränser - tuff, rebellisk och elegant! Det är nästan logiskt att Saint Laurent nu också har designat snygga herrkläder i flera år. Saint Laurents shoppers, clutches och andra handväskor är också mycket populära.

Mästaren Yves Saint Laurent fann inspiration i klassisk konst och i sin musa Catherine Deneuve. År 1985 tilldelades han "Oscar de la Mode", den högsta utmärkelsen inom modevärlden, för sin talang och sin förmåga att vända upp och ner på modevärlden gång på gång. Hans arv lever vidare: designern Anthony Vacarello har nyligen tagit över den kreativa ledningen för varumärket. Tillsammans bygger de vidare på den store Yves Saint Laurents glansdagar och firar lysande framgångar, inte bara med den eftertraktade "Sac du Jour" eller de eleganta Saint Laurent-shopparna.

Varumärket Saint Laurent, som sedan 1999 ägs av Gucci Group och senare togs över av det franska företaget Kering S.A., erbjuder exklusivt konfektionsmode för män och kvinnor över hela världen. Detta omfattar inte bara kläder utan även skor, väskor, små lädervaror, klockor, smycken, scarfar, solglasögon och andra accessoarer i lyxsegmentet.

SAINT LAURENT SKOR: I EN KLASS FÖR SIG

Saint Laurent är inte bara känt för sitt ikoniska mode, utan också för sina utsökta skokollektioner, som förkroppsligar både tidlös elegans och moderna trender. Husets högklackade skor och pumps är sinnebilden för lyx och femininitet och kännetecknas ofta av skarpa silhuetter, fina material och en omisskännlig design som väcker uppmärksamhet både på catwalken och på gatan.

Saint Laurents sneakers är däremot den perfekta kombinationen av komfort och chic. Med en urban känsla och en touch av rebelliskhet är de ett måste för varje stadsbo. Dessa och andra Saint Laurent-skor är den perfekta accessoaren för alla kvinnor som vill visa upp sig självsäkert och stilfullt och göra ett fashion statement.

Bläddra igenom det aktuella utbudet av Saint Laurent-kollektionen här på fashionette och hitta dina favoriter. Uppfyll en önskan du haft länge och beställ dina personliga musthaves bekvämt online. Vår kundtjänst ger dig gärna ytterligare information.