Alla Sala

BALENCIAGA HANDVÄSKOR & MODE PÅ FASHIONETTE

En gång kallade Christian Dior Balenciaga för "mästaren för oss alla", och precis så var det. Den spanska designern, född 1895 i en liten fiskeby, är en av de största mode skaparna från 1900-talet och dominerade modescenen i Paris under haute coutures gyllene era. Efter öppnandet av haute couture-salonger i Spanien och Frankrike reste hundratals människor tvärs över Europa under mitten av 1900-talet för att införskaffa den nya kollektionen från Cristóbal Balenciaga. Ingen ville vara utan hans djärva och individuella skapelser. För att skydda sina designs från att kopieras av andra designers visade Balenciaga alltid upp sina kollektioner en månad senare än de andra couture-designerna på catwalken.

Balenciaga var känd för sina oöverträffade standarder som couturier. Likaså var hans ovanliga, feminina men ändå ultramoderna former karakteristiska för huset. Hans silhuetter blev genom åren alltmer linjära och smalare. På 1960-talet var Balenciagas mode en innovatör i användningen av tyger: Han föredrog tunga tyger, påkostade broderier och djärva material. Hans ofta sparsamma och skulpturala skapelser betraktas som haute couturens elit.

BALENCIAGA MODE – MELLAN ELEGANS OCH AVANTGARDE

Balenciagas mode är en fascinerande blandning av traditionell elegans och modern avantgarde. De flytande tygerna och särskilt slående skapelser som blusar, cape-boleros och ballongkjolar betraktas fortfarande som mästerverk. Särskilt de raffinerade snitten på krage gör Balenciagas klänningar och överdelar till karakteristiska plagg. Sedan grundandet har huset alltid utforskat gränserna för vad som är möjligt inom modens värld, och varje kollektion representerar märkets djärvhet, experimentlust och unika stil. Oavsett om det handlar om enkla, tidlösa silhuetter eller vågade designer, så lyckas Balenciaga gång på gång överraska och inspirera modescenen. Arvet från Cristóbal Balenciaga lever vidare i varje plagg som är försedd med den ikoniska etiketten och sätter standarden för lyxmode över hela världen.

BALENCIAGA HANDVÄSKOR FASCINERAR RIKTIGA STILIKONER

Tidigare bars Balenciaga av Grace Kelly och Marlene Dietrich. Idag slåss stjärnor som Nicole Richie eller Kim Kardashian om de populära Balenciaga handväskorna. Tack vare designer Nicolas Ghesquière, som blåste nytt liv i lyxmärket och skapade vackrare Balenciaga handväskor än någonsin tidigare. Ghesquière, liksom Balenciaga själv, är en självlärd designer och var lärling hos Jean-Paul Gaultier och Agnes B. Hans trendiga, fräscha tolkning av Balenciagas klassiker fångade media och kändisar som Madonna och Sinead O'Connor.

Idag är Demna Gvasalia (också känd som Demna) den kreativa hjärnan bakom framgångsmärket och tar det med både rockiga och samtidigt klassiska designer ännu längre fram. Numera är märket en del av den italienska Gucci-koncernen, men förblir troget sin ursprungliga karaktär och är fortfarande ett måste-ha, inte bara på de röda mattorna runt om i världen. För närvarande kan de legendariska Balenciaga-kollektionerna beskådas i sitt eget museum i hans lilla hemstad, som dedicerades till Cristóbal Balenciaga av Spaniens drottning Sofia 2011. Men om du vill köpa en av de populära Balenciaga handväskorna med haute couture-kvalitet kan du enkelt göra det online.

NÄR DET GÄLLER BALENCIAGA SKOR, MÖTS INNOVATION OCH TRADITION

Balenciagas skor är ytterligare en höjdpunkt för märket och speglar husets innovativa designfilosofi. Märket har återuppfunnit sig med sina skapande av skor. Särskilt värda att nämna är modeller som Balenciaga-skon "Triple S", som med sin skulpturala volym och kombinationen av tre olika sulor banade väg för trenden med "Chunky Sneakers". Jämfört med detta utmärker sig Balenciaga-skon "Speed Trainer", som lanserades 2017, med sin smala sock-konstruktion och en arkitektoniskt formad sula. Båda modellerna har skapat uppståndelse i gatustils- och sociala medier-världen genom sin viralitet.

Demna Gvasalia låter sig även gärna inspireras av Marcel Duchamps Ready-made konst och lyfter vardagliga föremål in i high fashion-kosmoset. Ett exempel på detta är den populära Balenciaga-skon "Track" – en tolkning av trekking-skon där överlagren av det klassiska designen är arrangerade i flera lager. Sammantaget är Balenciagas skapande av skor ett bevis på den tidlösa modernitet och estetiska känslighet som utmärker märket.

Bläddra bland den aktuella kollektionen från Balenciaga här på fashionette och hitta dina favoriter. Uppfyll din länge kojade önskan och beställ dina personliga måsten bekvämt online. För ytterligare information finns vår kundtjänst gärna till hands.