Alla Sala

DEN GLAMORÖSA SAGAN OM VERSACE

Gianni Versace, född 1946 i Reggio Calabria, var mästare på att iscensätta mode och kallades också mästare på neobarock för sina överdådiga kreationer. Designerns liv var lika spektakulärt som hans märke. Under sina tidiga år studerade Versace arkitektur och utbildade sig i sin mors skräddarverksamhet, där han upptäckte sin talang för mode. Han arbetade som tyginköpare och frilansdesigner för stora italienska modeföretag innan han 1978 grundade sitt eget märke i Italien. Överdådiga klänningar, livfulla färger, överdådiga mönster och en nära samhörighet med konst gjorde honom till en start och ständig favorit. Versace införlivar konstnärliga stilar från alla håll och gör kollektionerna omisskännliga. På 80-talet tog han in sin syster Donatella i företaget.

GIANNI VERSACE - LEGENDEN LEVER VIDARE I DESIGNEN: VÄSKOR & KLÄDER

Efter Gianni Versaces död 1997 tog hans syster snabbt över ledningen av det framgångsrika företaget. Kultstatusen består och den glamorösa designern trollbinder alla. Idag är hon creative director och hennes dotter Allegra tog över rodret redan vid 18 års ålder. Sedan 2007 har Versace brutit ny mark. Lyx och sensualitet finns kvar, men kollektionerna har blivit mer naturliga. Versace mode sträcker sig från eleganta T-shirts och skräddarsydda byxor till hisnande aftonklänningar och återspeglar en fusion av modern elegans och den ikoniska Versace-stilen. Versaces kollektion av värdefulla designerväskor är inget undantag: Dessa väskor förkroppsligar den glamorösa, lyxiga looken hos det spektakulära märket. Varje ny Versace-kollektion sätter lyxen i centrum på ett skickligt sätt. Versace handväskor, oavsett om de är axelremsväskor eller kopplingsväskor, lackväskor eller läderväskor, följer sina bärare genom världens metropoler med den typiska Versace-magin.

Men märket har ännu mer design att erbjuda än de förtrollande väskorna: Från de omisskännliga T-shirts som stolt bär Medusa-loggan, till de perfekt passande byxorna som ger varje outfit en sofistikerad touch, till trendiga scarfar, vackra skor och coola Versace-solglasögon. Versace-mode är pricken över i:et för varje stilsäker fashionistas outfit.

SIGNATUR VERSACE SOLGLASÖGON

Särskilt de eleganta solglasögonen från Versace har en fast plats i alla sommarälskares hjärtan. Som ett statement par excellence skyddar de uttrycksfulla modellerna inte bara mot solljus, utan ger också varje look den typiska elegansen från Versace. Varje design är en mästerlig kombination av funktionalitet och estetik. Versace solglasögon är utrustade med högkvalitativa linser som ger optimalt UV-skydd, medan ramarna är tillverkade av de bästa materialen för att säkerställa hållbarhet och komfort. Oavsett om du väljer en gulddekorerad modell eller en minimalistisk design kommer du alltid att se elegant ut i Versace solglasögon. Solglasögonen är inte bara ett måste för soliga dagar, utan också en tidlös accessoar som ingen garderob bör vara utan.

SNYGGA KLOCKOR: KLOCKOR FRÅN VERSACE

Klockor från Versace är exklusiva samlarobjekt som kombinerar det bästa av italiensk design och schweizisk precision. Oavsett om det är klassiskt eller sportigt: med lyxiga klockor från Versace möter funktionell sofistikation raffinerad elegans. Med en Versace-klocka kan du göra ett stiluttryck på din handled med vilken look som helst.

Bläddra igenom det aktuella utbudet av Versace-kollektionen här på fashionette.ch och hitta dina favoriter. Uppfyll en önskan du haft länge och beställ dina personliga musthaves bekvämt online. Vår kundtjänst ger dig gärna ytterligare information.