Alla Sala

Shoppa designersatchels som passar till din stil – nu hos fashionette

Den som vill få till den perfekta brit chic kan inte undvika satchel-handväskan. Den coola unisex-modellen har alltid varit lika populär hos både kvinnor och män. Redan på 30-talet etablerade sig satchelväskan som en vanlig skolväska i England och blev känd som Oxford- och Cambridge-satchels.

Som modeaccessoar kunde satchelväskan etablera sig i modevärlden från ungefär 2007 och har sedan dess varit en konstant komponent bland kollektionerna från de mest berömda och framgångsrika modemärkena i världen.

Designersatchels finns från Gucci, Prada och Valentino – de skapar årligen sina helt egna interpretationer av den smarta satchelväskan och ger på så vis sina internationella kunder många olika alternativ för att förverkliga sin bild av den brittiska modestilen. Särskilt känt och populärt är dessutom märket Cambridge Satchel som helt och hållet ägnar sig åt designen av handväskor i satchel-stil. Material av hög kvalitet, en excellent tillverkning och intressanta former gör märket så berömt.

Män föredrar ofta enkla modeller av brunt läder eller svarta exemplar medan kvinnor mer bestämmer sig för designersatchels som delvis är mer uppseendeväckande i form och storlek. Oavsett om de är rosa eller gråa, av mocka eller lackskinn – de populära axelremsväskorna är alltid ett säkert kort. Deras typiska kännetecken, nämligen den enkla designen och att den stängs med ett lock som fälls ner, kan enkelt utsmyckas lite extra med speciella detaljer utan att väskan för den sakens skull verkar för svulstig. Dessa egenskaper gör att väskan är en äkta allrounder.

Bekväm och cool stil i ett – därför är designersatchels så populära

Tack vare den praktiska axelremmen är satchelväskan en användbar axelremsväska som med sina många fack ger tillräckliga förvaringsmöjligheter. I kombination med eleganta loafers och en klassisk trenchcoat är brit-chic-stilen perfekt med bara ett par klädesplagg.

Under tiden har även franska märken upptäckt fördelarna och satchel-handväskans stil-appeal och skapat modeller som passar perfekt till den omtyckta french-chic-stilen. Som till exempel det varaktiga it-märket Céline: Med Trapeze-väskan har modemärket runt Phoebe Philo gett upphov till ett av de mest populära och mest trendiga väskorna över huvud taget. Denna stilfulla satchel-modell från Céline går inte längre att tänka bort från Paris gator.

Har du fler frågor om designersatchels i vårt sortimentet? Då kan du gärna kontakta vår kundservice på 0800 240 44 30. Om du tycker om de stilsköna satchelväskorna, titta då gärna även på alla våra andra designerväskor från märken som Fendi, Givenchy eller Saint Laurent i vår webbutik.

Fler designermärken