Slippers & Mules

Alla Sala

WE LOVE SLIPPERS & PANTOLETTER!

FRÅN INNETOFFEL TILL ABSOLUT IT-PIECE

Designer slippers och pantoletter är absoluta måsten för dina sommar- och vår-styles – eller för kvällsoutfiten! De trendiga modellerna är omtyckta tack vare den öppna hälen och är inte bara snygga utan även sköna. Bekväma slippers började som klassiska innetofflor, eftersom den öppna hälen bara var att ”glida in” i, vilket också det engelska namnet antyder. Det dröjde inte länge innan slippersen etablerade sig som en moderiktig huvudingrediens i skovärlden som man inte längre kunde bortse ifrån. Designer-slippers kombinerar utseendet hos eleganta klackskor med komforten hos platta skor, även kallade ”mules”. Det krävs inte mycket för att outfiten ska bli komplett och utstråla självsäkerhet. En variant av dessa är de moderna pantoletterna. Denna öppna sko etablerades först som en snygg innetoffel som glänste tack vare sin klack, tills trenden nådde streetstyle-världen. Idag är pantoletterna ett absolut måste i varje garderob – inte minst tack vare sina många stylingmöjligheter. Med ett par eleganta pantoletter till jeans och en lös överdel har man snabbt skapat en sportigt avslappnad stil. Kombinerar man de öppna tofflorna till feminina och luftiga klänningar får man ett snyggt stilbrott som drar alla blickar till sig.

ALLA VARIANTER PÅ DESIGNER SLIPPERS, PANTOLETTER OCH SLIDES

Förutom den ojämförbara komforten hos slippers och pantoletter finns dessa tofflor en mängd former och varianter som möjliggör alla stylingkombinationer. När det gäller pantoletter kan du leka med klackens höjd och därmed alltid vara perfekt stylad för varje tillfälle. Designerpantoletter med lägre klack passar perfekt i vardagslooken, medan en snygg stilettoklack lyfter din kvällsoutfit till högre nivåer. Lika omtyckt är den klassiska blockklacken som öppnar upp för ännu fler kombinationer. Slippersen är förvisso bara platt, men de är minst lika variationsrika som designerpantoletterna. Klassiska slippers dekoreras ofta med kedjor eller metalldetaljer och blir snabbt till ett blickfång. Moderna slides har platåsulor och skapar spännande siluetter som i en handomvändning förvandlar din avslappnade stil till ett blickfång. Somriga slippersstilar finns med lekfulla repsulor som liknar espadrillos, blommiga applikationer eller naturliga tyger som linne och kanvas. Mångfalden hos slippers, pantoletter och slides är lika stor som din egen stil och tillgodoser alla modeambitioner.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN SLIPPERS OCH PANTOLETTER?

Ibland kan skillnaden mellan ett par slippers och pantoletter vara hårfin, men det finns ett par kännetecken som skiljer de båda trendskorna åt. Den största skillnaden hos dessa bekväma tofflor är om möjligt klackhöjden. Slippers är traditionellt sett platta, vilket gör dem till bekväma allrounders. Klacken hos pantoletter kan variera mycket och innebär möjligheter för alla stilar och tillfällen. Modehus som Gucci och Bottega Veneta har på nytt fört ut denna skoklassiker i moderna siluetter på catwalken och därmed in under moderadarn. En annan omtyckt variant på pantoletter är mules. Denna klassiker, som bars redan på 50-talet av Marilyn Monroe, röner sedan ett par säsonger återigen stor popularitet. Det främsta kännetecknet för mules är den öppna hälen och klacken, ofta i kombination med en platåsula. Lyxmärken som Bottega Veneta och Gucci har uppfunnit dem på nytt i sin egen stil och fört ut dem på catwalken. Båda skostilarna, slippers och pantoletter, har alltid en öppen häl och kan ha både stängd och öppen tå. Designerslides har däremot både en öppen häl och en öppen tå. Detta kännetecken gör designerslides till modeattribut man inte kan vara utan. Oavsett om du ska till stranden, poolen eller bara vara hemma – snabbare kan man inte hoppa i ett par snygga skor. Ett annat kännetecken är den platta sulan hos slippers. Därmed är de inte bara garanterat sköna, den sportigt eleganta känslan ger alla dina outfits en modern flair, som för mules från Bottega Venetas.

SLIPPERS, PANTOLETTER & SLIDES HOS FASHIONETTE

Precis som slippers har även slides hittat tillbaka in i modevärlden – oavsett om det är Balenciaga, MCM eller Prada så går det inte att tänka bort dessa sköna designerslides från kollektionen. Om du gillar de eleganta slippersen, slidesen och pantoletterna kan du ta en titt på andra märken som Moschino, Givenchy, Valentino Garavani och Chloé i butiken.