Vinterskor & Stövlar Sale

Alla Sala

Vad är egentligen skillnaden mellan boots och booties?

Ofta används begreppen boots och booties synonymt – men det finns faktiskt en liten skillnad: **Boots* har ett något högre skaft, som exempelvis hos snowboots eller många stövlar med snörning, än booties, där skaftet bara går till fotknölen. Dessutom är de oftast lite elegantare och har ofta en högre klack. Men självklart behöver man inte göra strikt åtskillnad mellan dem – övergången är helt klart flytande!

Boots och booties på rea: Upptäck coola vinterboots, lediga ankelboots, stövlar med snörning med mera hos Fashionette

Om stövlar länge ansågs vara jobbskodon som bars av män i motsvarande yrken, så ändrades detta senast i början av 1900-talet med de första damstövlarna, som bars som ett moderiktigt statement. Detta nya sätt att använda stövlar kännetecknade den förändring i modevärlden som denna accessoar skulle komma att genomgå. De första stövelmodellerna från de franska modehusen, däribland Balenciaga och Yves Saint Laurent, fick under 70-talet internationellt erkännande som High Fashion Item. Dessa modehus utvecklade då den dittills endast vadhöga stöveln till provokativa overknee-stövlar. Idag har boots och booties på rea etablerat sig på modescenen i olika varianter och är numera en självklarhet i både kollektionerna från toppdesigners och i streetstyle-stjärnornas garderober.

Stövlar för varje tillfälle: Rätt boots gör varje outfit till ett blickfång

Från trendiga långkörare som Susannah ankelboots från Chloé eller trendboots från UGG: Att stövlar är ett absolut It Item bevisar den stora efterfrågan på trendiga modeller som nu lockar med nya färger och material. Numera fungerar boots* inte längre bara som elegant skoval på vintern: Året om hör **booties och **stövletter* till favoriterna bland fashionistas som Alexa Chung, Gigi Hadid och Caro Daur. Dessa tjejer visar äkta stilkänsla och kombinerar de iögonfallande, eleganta och delvis nitbesatta **stövlarna* med en feminin garderob och skapar därmed okonventionella looks."

Vilken outfit passar till boots?

Boots kan du bära till jeans och en ledig parkas eller som genomtänkt stilbrott till en fin designertrenchcoat. Snygga booties eller lediga boots passar även utmärkt till kjol och klänning. Du kan få en outfit att framstå som särskilt elegant med stövlar eller betona din coola street style – stylingfantasin sätter inga gränser! Prova helt enkelt olika kombinationer och bli inte förvånad om dina kreationer ser helt fantastiska ut.

Gör ett elegant statement och shoppa dig lycklig hos Fashionette. Här hittar du garanterat trendstövlar på rea helt enligt din egen smak!

Behöver du dessutom en cool axelväska till dina boots? Titta runt, här hittar du din nya favorit på rea!

Har du fler frågor om våra designer botts eller booties på rea? Vår kundservice hjälper dig gärna på 0800 240 44 30. Om du tycker om eleganta sneakers kan du även titta bland alla designer skor och andra märken som Ugg, Valentino eller Chloé i vår webbutik."