Pucci designerkläder, skor och väskor

Från Emilio Pucci till Camille Miceli – historien bakom märket Märket Pucci erbjuder en unik blandning av italiensk elegans, levande färger och tidlös stil. Märket grundades av Emilio Pucci, en florentinsk markis som på 50- och 60-talet uttryckte livsstilen hos en liten, privilegierad och ständigt resande nöjeslysten grupp som kallades "Jetset" genom mode. Pucci blev snabbt en favorit bland stjärnor och överklassen, med kändisar som Marilyn Monroe, som begravdes i en grön Pucci-klänning.

Märket Pucci har behållit sin position på röda mattan och inom modedesign genom att bibehålla sina ikoniska mönster och sin unika stil, samtidigt som man utforskar nya och innovativa vägar. Med Camille Micelis konstnärliga ledning är Pucci redo att inleda sin nästa fas av modeinnovation samtidigt som man hyllar sin rika historia och sitt stjärnstatus.

Puccis klänningar som uttryck för italiensk livsglädje

Camille Miceli, den nya konstnärliga ledaren för Pucci, har en tydlig vision för varumärket. Hon vill att Pucci ska representera en livsstil som fokuserar på välmående och självvård. Det behöver dock inte innebära att man gör avkall på njutningen. På Pucci handlar det om att leva livet och lämna bekymren bakom sig.

Puccis kollektioner är fulla av färg och livsglädje, skapade för att följa med människor i speciella ögonblick. Pucci är känt för sina livliga och kalejdoskopiska mönster som strålar i färger från turkos till rosa och orange. Dessa mönster finns ofta på palazzo-byxor och sidenblusar som förmedlar en känsla av lyx och frihet. Särskilt Puccis klänningar i jersey-stil är en stilistisk höjdpunkt.

Miceli omfamnar idén att Pucci kan vara för alla, oavsett ålder. Hon har skapat en nomadisk, mångsäsongig och mångsidig garderob som kan blandas och matchas efter behag. Puccis ikoniska motiv omgestaltas i en blandning av patchwork eller omfattande förstorade eller förminskade mönster.

Bläddra igenom det aktuella urvalet av Pucci-kollektionen här på fashionette och hitta dina favoriter. Uppfyll en länge kostrad önskan och beställ dina personliga must-haves bekvämt online. För mer information finns vår kundtjänst tillgänglig.