Alla Sala

JACQUEMUS HISTORIA

Simon Porte Jacquemus, grundaren av det liknande namngivna modehuset, föddes och växte upp i den sydfranska staden Salon-de-Provence. Han grundade sitt märke 2009 vid endast 20 års ålder, inspirerad av sin mammas plötsliga bortgång. Märket bär hennes flicknamn som en hyllning till henne. Jacquemus har sedan dess erövrat modescenen med sina djärva och innovativa design. Efter att ha blivit nominerad två gånger för LVMH-priset och fått ett särskilt pris från juryn 2015, har han inte bara fått kritikernas erkännande, utan också en internationell fanbas - inklusive kändisar som Kendall Jenner och Bella Hadid. Idag samarbetar det franska märket med några av världens viktigaste lyxåterförsäljare, inklusive Opening Ceremony i New York, Broken Arm i Paris, Gago i Aix-en-Provence och Dover Street Market i London.

JACQUEMUS STIL – FRÅN HATT TILL VÄSKA TILL SKO, OSKILJBART UNIK

Jacquemus-estetiken är omisskännligt fransk, med en touch av naivitet och ett starkt fokus på enkelhet och originalitet. De tyger som märket använder kommer ofta från arbetsklädesleverantörer och snitten är enkla, med få detaljer, men alltid originella. Trycken påminner ibland om världen av filmer av Jacques Tati eller Louis Malle, och själv har Jacquemus beskrivit skapelserna som "naiv" mode med en touch av färg och unika siluetter. Även skor, väskor och accessoarer säljs i sortimentet, och damkollektionerna har utökats med en linje för herrmode.

En speciell höjdpunkt i accessoarkollektionen är Jacquemus-hatten. Dessa hattar, från bucket hats till stråhattar med överdimensionerade proportioner, har blivit en signatur för designern och har fått uppmärksamhet från stjärnor som Justin Bieber.

JACQUEMUS HÄNDBAGAR: EN HÖJDPUNKT I ALLA REGNBÅGENS FÄRGER

Jacquemus har också gjort sig ett namn som världsberömd handväske designer. Hans stilfulla väskskapelser med hårda linjer, som Le Chiquito, Le Bambino och Le Bisou, är eftertraktade accessoarer som finns i olika storlekar och i många färger. Dessutom har märket framgångsrikt samarbetat med stora varumärken som Nike i det förflutna, och förenat den konstnärliga visionen med Nikes sportiga estetik för att skapa en unik kollektion.

Jacquemus-kollektionerna är mer än bara kläder - de är en inbjudan att se världen genom ögonen hos en sann konstnär. Med varje stycke som märket skapar utmanar Jacquemus oss att se skönheten i enkelheten och att fira glädjen av originalitet.

Bläddra igenom den nuvarande urvalet av Jacquemus-kollektionen här på fashionette och hitta dina favoriter. Förverkliga en länge närd önskan och beställ dina personliga måsten bekvämt online. För mer information står vår kundtjänst gärna till tjänst.