Acne Studios

ACNE STUDIOS HOS FASHIONETTE: MÅNGSIDIGT, AVANTGARDE, SKANDINAVISKT

Acne Studios, det svenska lyxmärket, har utvecklats sedan grundandet år 1997 till ett internationellt erkänt varumärke för avantgardistiska damkläder, skor och accessoarer. Detta tydliggörs även i namnet, eftersom förkortningen står för "Ambition to Create Novel Expressions" (Ambition att Skapa Nyskapande Uttryck). Följaktligen är Acne Mode okonventionell, modern och absolut tidlös. Den präglas ofta av minimalistiska snitt, enkla neutrala färger som beige eller rosa och mycket omsorg om detaljerna. Men även mer iögonfallande, extravaganta statementplagg finns i Acnes kollektioner. Innovativa influenser från konst, arkitektur och fotografi gör varumärkets look så unik.

Damkollektionerna från Acne Studios är en hyllning till den skandinaviska estetiken och kännetecknas av en blandning av enkel elegans och djärv modernitet. Från edgy stövlar till mysiga scarfs i stilren design, till stiliga ullmössor med det ikoniska Face-logot, erbjuder Acnes avantgardistiska mode det perfekta plagget för varje modeintresserad. På så sätt förhöjs varje outfit på nolltid. Dessutom lämpar de sig utmärkt som speciella presentidéer.

ACNE MODE – SVENSKA INFLUENSER, URBAN LOOK

Acne Studios grundades ursprungligen som en del av en designkollektiv för grafisk design och reklam. Under ledning av Jonny Johansson, en möbeldesigner, har Acne Studios blivit en betydande aktör inom modevärlden. Johanssons första par jeans, ett unisex-mörkt denimjeans med kontrasterande röda sömmar, designades ursprungligen som reklampresent till vänner och företagskunder. De blev dock så väl mottagna att de snabbt blev en trend i Stockholm och till och med publicerades i den svenska versionen av modetidningen Elle. Denna framgång ledde till utvidgningen av Acne Modes sortiment och introduktionen av den första riktiga damkollektionen år 1998.

I dag är Jonny Johansson fortfarande kreativ direktör för Acne Studios och leder ett team av designers. Hans vision och unika tillvägagångssätt har bidragit till att Acne Studios har blivit ett av de ledande varumärkena inom modevärlden. Med fokus på kvalitet, innovation och design har Acne Mode intagit en unik position i modevärlden och är synonymt med svensk coolhet och samtida stil.

Bläddra bland det aktuella utbudet av Acne Studios kollektion här hos fashionette och hitta dina favoriter. Uppfyll en länge kostrad önskan och beställ dina personliga måsten bekvämt online. För mer information finns vår kundtjänst gärna till hands.