Loafers & Ballerinaskor

Alla Sala

LOAFERS & BALLERINASKOR: SHOPPA DESSA ELEGANTA KLASSIKER HOS FASHIONETTE NU

Gucci, Prada, Tod’s – de här populära designhusen kan tacka loafersen för en del av sina framgångar. Förutom ballerinaskor är loafers en klassiker bland platta skor.

DESIGNER LOAFERS HOS FASHIONETTE

Oavsett om de är i mocka, nappa eller i blänkande lack är loafersens tidlösa design en ständig favorit hos alla trendsättare och modeikoner. Redan när den första modellen kom ut under tidigt 20-tal blev de snabbt populära i USA. Framför allt på de amerikanska elituniversiteten blev designerloafers ett kännemärke för Ivy League. Särskilt populär blev den modell som än idag är den mest kända, penny loafers, som på ovandelen har en liten slits i skinnremmen. De trendiga loafersen med klack är inte bara en elegant sko utan kombinerar som unisexsko både feminina och maskulina attribut till en perfekt modell. Då som nu kombinerar både kvinnor och män coola varianter som tasselloafersen till skjorta, chinos och, som ett viktigt inslag, strumpor och ser därmed till att den trendiga preppystilens popularitet fortsätter. Med loafers får du nu som då en garanterat klassisk och modern look. Hos fashionette hittar du ett stort urval av lyxiga ballerinaskor och designerloafers.

FASHIONETTE LÄGGER BALLERINAVÄRLDEN FÖR DINA FÖTTER

Ballerinaskon – Redan på 50-talet började framgångssagan för den här platta skofavoriten med skådespelerskan Audrey Hepburn. Denna stilikons barndomsdröm var att bli ballerina. Den välkände, italienske skodesignern Salvatore Ferragamo tillverkade därför de första platta skorna åt henne för en filmroll. Dessa eleganta damskor blev sedan till Hollywood-stjärnans varumärke. Inte minst på omslaget till Vouge orsakade modellen en liten moderevolution som snart följdes av kvinnor världen över. En ny trendsko hade sett dagens ljus! Sedan dess kan vi knappt tänka oss ett liv utan denna bekväma vardagssko. Denna balettinspirerade klassiker förlänger benen optiskt och skapar en späd, feminin siluett. Oavsett om du bär dem på en långsam promenad genom stan med bästa väninnan eller som elegant kontorstillbehör – ballerinaskor hör till måstena i skoskåpet. På 60-talet rådde en ballerinahajp världen över som sedan fick nytt liv på 80-talet, då ballerinaskon återerövrade hjärtat hos modemedvetna kvinnor. Fram tills idag hör dessa platta klassiker till standardrepertoaren i en välutrustad garderob.

BALLERINASKOR ELLER LOAFERS – VAD ÄR VAD?

Både loafers och ballerinaskor imponerar först och främst genom att de är så sköna. Båda skomodellerna är platta och därigenom en bekväm motvikt till ett par snygga pumps eller klackskor – men de är inte mindre eleganta! Framför allt loafers vinner med sin klassiska look och de eleganta skinndetaljerna – du får en garanterat vardagselegant outfit. Denna lågsko är varken en toffel eller en snörsko men ändå alltid stängd. I jämförelse med de något mer eleganta loafersen skapar ballerinaskorna en klassiskt avslappnad look som vinner genom sin späda och feminina siluett. Dessa trendiga skor klarar sig utan en massa detaljer och fokuserar på den avskalade designen. Den diskreta stilen passar perfekt till alla typer av outfits och klarar både vardagsstilen och en elegantare kvällsoutfit. Den ofta stängda skon finns även i slingback med en rem över hälen, vilket är ett spännande alternativ till den klassiska ballerinaskon. Oavsett om du föredrar loafers eller ballerinaskor – båda modellerna kan kombineras i oändlighet.

BALLERINASKOR & LOAFERS HOS FASHIONETTE

fashionette erbjuder ett varierat urval av modeller från trendmärken som Valentino Garavani, Tod’s m.fl. Är du på jakt efter trendiga It-delar eller älskar du tidlösa klassiker som du kan styla till olika tillfällen? Hos oss hittar du garanterat dina nya favoriter! Oavsett om du är ute efter välkända designers som Valentino eller hippa streetstyle-märken som Pretty Ballerinas – fashionette har ett unikt urval av toppmärken och ett omfattande produktsortiment.

Om du gillar de eleganta ballerinaskorna och loafersen ska du även ta en titt på vårt kompletta sortiment med designerskor och andra märken som Longchamp, Tory Burch o Chloé. i butiken.