Alla Sala

Toteväskor: trenden som sent ska brinna ut

Ännu ett nytt begrepp inom modevärlden som man måste lära sig. Men vi rekommenderar verkligen att du lär dig ordet "tote". Kanske äger du redan en sådan populär väska utan att ens veta om det. Om du inte gör det bör du i alla fall ta reda på mer. Med det stora utrymmet och den avslappnade till eleganta stilen visade sig tote bagen vara en väska som kunde allt – allt från att bekvämt transportera något till att samtidigt ge ett stilfullt intryck.

Toteväskan är egentligen inget annat än en bärväska. Namnet på den praktiska axelväskan kommer från det engelska verbet "to tote" som betyder "bära" eller "transportera". Den är därför även en utav de mest använda väskorna som kvinnor tar med sig för att handla eller shoppa. Det otroligt stora utrymmet och den lätta hanteringen ger designertotes otaliga användningsmöjligheter.

Toteväskan: din ständiga följeslagare

Du kan inte enbart shoppa med dessa handväskor, utan även ta med de till stranden eftersom till och med handduken och solkrämen får plats. Det speciella kännetecknet är det korta handtaget som gör det möjligt att bära designertotes avslappnat på handleden eller låta den hänga och dingla på underarmen. Det är självklart även möjligt att bära den på axeln.

Denna särskilda typ av bärväska fick ett starkt uppsving genom den mest berömda tote bagen genom tiderna. 2007 skapade Anya Hindmarch en toteväska i begränsad upplaga av 20 000 stycken med trycket "I'm not a plastic bag". Hon ville göra ett politiskt statement med väskan och uppmärksamma det ekologiska nödläget. Framför allt ville hon uppmana att sluta använda plastpåsar och att istället ta med toteväskan nästa gång man handlar.

Konceptet lyckades för hennes designerhandväskor, som kostade 5 pund per styck, såldes slut inom loppet av en timma. Eftersom efterfrågan var fortsatt hög utan avbrott tog påhittiga köpare chansen att sälja väskorna på eBay för upp till 200 pund.

Historian visar hur hett eftertraktade de praktiska designertotes är och antagligen hur det kommer att se ut framöver. Ändå finns det nya fina modeller varje år som skapas av bekanta märken. Hos oss måste du inte ens ställa dig i kön. Här på fashionette finns de vackraste modellerna som du enkelt kan beställa på nätet. Upptäck tilltalande designer från Fendi, Stella McCartney och många fler märken som du snart skulle kunna hänga på handleden eller över axeln.