Circle Bags

Allt går runt med en rund väska

Sedan höst/vinter 2017 har den runda väskan gått raka vägen upp på modehimlen. Den okonventionella formen rundar verkligen av individuella stilar. Den mjukar upp strama affärslooks med sin runda konstrast och ger fritidslooken en släng av otungen charm.

Den runda formen står från början franska avsändaren Chloé för. Det var också detta modehus som fick väskan att bli så hypad i väskvärlden. När ”Pixie Small” kom blev den runda väskan återigen en klar fullträff. Det runda är ett spännande men bortglömt format som nu rullar in på modescenen med en flexibel kombination av avtagbara crossbody-axelremmar, med guldfärgade metalldetaljer och med sköna färger.

Så det är klart att även fashionette faller för denna pärla till väska. Som tur är finns det fler märken som vill skapa modeller av denna organiska form, i allt från boho till glamrock-stil.

Tack kära modehistoria! Runda väskor förenat tradition med aktuella trender.

Väskan kan bäras över handleden, i handen eller lite nonchalant över axeln. Miniversionen av den traditionella hattaskmodellen finns överallt.

Meghan Markle har setts med en och det har även Alicia Vikander, som är den runda väskans fan sedan första stund. Den kungliga stilikonen Mehgan satsar på en stil med raka snitt och adderar statement med sin runda accessoar. Eftersom hon främst satsar på eleganta och raka snitt på kläderna väljer hon medvetet att kombinera dessa med jordfärgade och dämpade väskfärger.

Skådespelerskan Alicia Vikander däremot visar gärna upp hela den runda väskans palett av roliga motiv, spetsiga nitar och prints och skapar på så vis sin modestil. Som du ser, detta är en allround-väska.

En sak till angående den runda väskan: formen är framför allt gjord för minimalistiska mästare, eftersom den lilla på sin höjd rymmer ett snyggt läppstift, mobilen och plånboken."