Alla Sala

TYSK MODE FRÅN FAMILJEFÖRETAGET CLOSED

Closed är ett välrenommerat tyskt modemärke som grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Hamburg. Ursprungligen lanserades varumärket under namnet "ÇA" av de franska modedesignerna Marithé och François Girbaud, men efter en varumärkestvist döptes det om till Closed. Sedan sin grundande har varumärket utvecklats till en omfattande leverantör av dammode och är ett familjeföretag som bygger på förtroende och kvalitet. Med cirka 400 engagerade medarbetare i Hamburg samt i butiker och showrooms i Tyskland, Europa och USA är Closed stolta över sitt växande team.

MODEMÄRKETS HÖJDPUNKT: CLOSED JEANS

Closeds högkvalitativa dammode kännetecknas av genomtänkta, högkvalitativa design som bygger på över 40 års erfarenhet inom modebranschen. Closed jeans är en särskild höjdpunkt i kollektionen. De tillverkas nästan uteslutande av tre italienska familjeföretag som för över kunskapen från generation till generation. Detta långvariga och nära samarbete med de italienska partnerföretagen samt den gemensamt utvecklade expertisen som sträcker sig över årtionden är avgörande för jeansens kvalitet.

En särskild kännetecknande egenskap hos Closed jeans är X-fickorna, som funnits med i designen i över 40 år och är kända för sin unika vinkel på 33 grader. Jeansarna tillverkas i samarbete med det traditionella företaget Candiani, som rankas bland världens bästa och mest miljövänliga denimfabriker.

MODE OCH HÅLLBARHET HAND I HAND MED CLOSED

Closed lägger stor vikt vid hållbarhet och strävar efter att göra varje del av produktionsprocessen så miljövänlig som möjligt. Alla partners är föremål för stränga krav när det gäller användningen av kemikalier. De går med på att följa dessa krav genom att skriva under Closeds uppförandekod två gånger om året. För att säkerställa att kraven efterlevs låter varumärket regelbundet analysera prover för föroreningar av en oberoende laboratorie.

Closed använder inte päls, angoraull eller dun, och allt läder och fårskinn som används är biprodukter från livsmedelsindustrin. Dessutom använder Closed miljövänliga material som cellulosa fibrer, Lyocell, återvunna fibrer och ekologisk bomull. Dessutom tillverkas varje par Closed jeans för hand i Italien. Med dessa åtgärder visar varumärket att mode och hållbarhet kan gå hand i hand.

Bläddra bland det aktuella urvalet av Closed-kollektionen här hos fashionette och hitta dina favoriter. Uppfyll en länge önskad önskan och beställ dina personliga måsten bekvämt online. För mer information finns vår kundtjänst gärna tillgänglig.